Drugi turnir ekip U9

Znova poraz u-15
25. 9. 2016
Prvi mesec treningov za selekcijo U-7
29. 9. 2016

Na kratko o sistemu turnirjev. Tako kot lani, tudi v letošji sezoni sistem ostaja enak. Vsaka ekipa nastopa z dvema ekipama s po 4 igralci. Tako istočasno na štirih igriščih z majhnimi goli (2m*1m) potekajo tekme 4 proti 4, brez vratarjev. Posamezna tekma poteka nekje od 10-15 minut, predviden igralni čas pa je 60 minut na ekipo. Igranje nima rezultatskega značaja, zato ni vodena nobena statistika. V ospredju je predvsem spoznavanje mladih nogometašev z osnovami nogometne igre, ter druženje z vrstniki.

V soboto 24.9. 2016 je v Velesovem potekal že drugi zaporedni turnir na domačem terenu. Turnirja sta se poleg dveh ekip Velesovega tokrat udeležili še ekipi iz Tržiča in Šenčurja. Kljub temu, da smo turnir odigrali na pomožnem igrišču, kjer je neravna površina nekoliko oteževala igro po tleh, gre fante pohvaliti za prikazano igro. Vse štiri ekipe so se enakovredno kosale z vrstniki s Šenčurja in Tržiča. Lepo je videti tudi, da so starejši člani nove fante hitro sprejeli v ekipo. Ker imamo letos, za razliko od lani, prijavljeni dve ekipi, istočasno igra kar 16 igralcev, to pa pomeni da vsi igralci ekipe dobijo dovolj igralnega časa, ter potrebnih izkušenj, k posameznim akcijam pa lahko priključujemo tudi igralce iz selekcije u7.

V jesenskem delu sezone sta v sklopu MNZG na sporedu še dva tovrstna turnirja, potem pa se s trave počasi preselimo na parket, kjer nas čakajo novi izzivi.