Nk Velesovo slavilo v Šenčurju

Prva prvenstvena tekma tudi za U-11
13. 9. 2016
Zmaga Velesovega proti NK Kranju
16. 9. 2016

V torek 13.9.2016 smo v Šenčurju odigrali tekmo 3. kroga u-13 lige. Pričakovali smo težek obračun med vedno vročimi sosedskimi derbiji. Tekmo smo začeli v postavi 3-2-1-2, kjer smo zgostili sredino, ker vemo da smo pozno začeli s treningi da smo slabše kondicijsko in tudi taktično pripravljeni se borimo iz tekmo v tekmo.

Po uvodnem pritisku gostov in dobrih obrambah Jaka Betona, kateri je nadomestil poškodovanega Matija Demšarja, smo vzpostavili ravnovesje in po hitrem protinapadu  in dobrem delu celotne ekipe dosegli pravi eurogol Jaka Globočnika. Ker pa smo v naslednjih minutah delovali malček zmedeno smo hitro prejeli izenačujoči gol. Ekipa Šenčurja je prvi polčas prikazala boljši nogomet in je tudi imela več priložnosti. Kljub temi pa smo z velesovsko trmo in nepopustljivostjo zdržali vse pritiske. V drugem polčasu pa povsem druga slika v začetku enakovredna igra z obeh strani potem pa spet hitri protinapad in odlična podaja kapetana Ropret Marcela, v prostor Klemenu Bohincu Husiču ki je z rutiniranim in močnim strelom premagal domačega vratarja in sledilo je vodstvo ter tudi veliko olajšanje ter razbremenitev igralcev, po tem golu smo pokazali veliko bolj všečno igro z večjo posestjo žoge, kar je pripeljalo tudi do naslednjih zadetkov.

Spet smo po hitrem protinapadu in spet odlični podaji tokrat Jaka Globočnika, Juretu Zajcu ki je žogo lepo sprejel in spretno preigral vratarja ter zabil za 1:3. kmalu zatem pa že nov predložek in gol Klemena Bohinca Husiča 1:4. Sledila je ofenziva igralcev Velesovega, kateri so naslednji gol dosegli po podaji iz kota. Dosegel pa ga je z glavo Marcel Ropret. Za konec pa še gol Mateja Jenko, ki se je najbolje znašel v gneči pred golom in z lepim strelom ob stativi dosegel končni rezultat 1:6.

Za zaključek bi rad poudaril, da mi je všeč pristop igralcev in da so verjeli v zmago, kljub začetniškim napakam. Na tekmi so bili vsi fantje 110% pri stvari in tako hočem da bo potekalo celotno sezono. V obrambi velja pohvaliti Maj Jelarja, Nejca Prešo, Tjaša Novaka, Andraža Maček
v vezni liniji vedno borbenega Davida Šimnovca, Marcela Ropreta, Nika Ančimerja, Jaka Globočnika
V napadu pa so se izkazali Slaviša Miljevič, Matej Jenko, Jure Zajc, Klemen Bohinc Husič, Aljaž Bricelj(poškodovan),

Ter seveda vratarja Jaka Betona.

V četrtek 15.9 pa vabljeni v Velesovo, kjer se bomo pomerili z ekipo Nk Kranj-Zarica, tekma bo ob 17.00h

Lp Klemen Ropret
trener Nk Velesovo U-13,15