Prva zmaga članov!

Zaključek jesenskega dela U-11
3. 11. 2016
Pričetek treningov v dvorani za selekcijo U-7
3. 11. 2016

V soboto 29.10.2016 ob 14.00 uri, so člani odigrali 11.krog 3.SNL-center, proti NK Kolpa. Po tihem, smo se vsi nadejali prvi domači zmagi, vendar nihče ni upal o tem govoriti na glas, saj se zavedamo da nam zahtevnost lige in naša neizkušenost ne dovolita kakršnekoli lahkomiselnosti.

Uvod v tekmo je bil s strani obeh moštev zelo previden, saj je bilo očitno, da nobena ekipa ne bi rada prejela zadetka na samem začetku srečanja. Gostje so prepustili pobudo in posest žoge našim igralcem, ki se niso pustili zmesti in so se še vedno držali načrta ter poskušali s pametno igro prihajati v prostor pred nasprotnikova vrata. Vsi poskusi so bili nenevarni, saj je nasprotnik dobro pokrival prostor in naše igralce. Ravno v minutah, ko so se naši poskusi neuspešno stopnjevali je nasprotnik uspel presenetiti z odličnim predložkom v naš kazenski prostor in še lepšim zaključkom z glavo v našo mrežo, tako je bilo v 19.minuti srečanja rezultat 0:1. Hladen tuš ali vroč ogenj, ki nas je predramil v 19. minuti je pri naših fantih povzročil ogromno adrenalinsko šok terapijo, in popolni pritisk na nasprotnikova vrata, kar je uspel štiri minute kasneje pretvoriti v zadetek naš krilni napadalec Matevž Kuhar. Oba zadetka, ki sta bila dosežena v prvem polčasu, sta kar nekako predstavljala šok za obe moštvi, saj se je to odrazilo tudi v večjem delu drugega polčasa. Gostje so imeli lepo število priložnosti, ki jih niso realizirali oz. so naši fantje zbrano odigrali ob večini njihovih poskusov. Po vstopu rezervista Miha Tallarinija, ki je ob prvem dotiku žoge z odličnim predložkom zaposlil Kajetana Jeriča, ki je obstal pred vratarjem sam kot duh, je bila edina “normalna” rešitev zadetek v gostujoči mreži in povzročitev evforije med igralci na in ob igrišču, ter našimi zvestimi gledalci. Po zadetku v 81.minuti srečanja, je sledilo še peklenskih 10 minut, kjer smo se vsi zavedali da je potrebno iztisniti zadnje atome moči, v kolikor ne želimo da se nam obrne zgodba iz prvega polčasa. Trener se skupaj z igralci sicer zaveda, da to ni bila ena izmed boljših predstav v tej sezoni, vendar očitno dovolj dobra, za vknjižbo prve zmage . Ne glede na to, da igra ni bila ravno najlepša, gre fantom čestitati za prvo zmago in nepopustljivost ter napredek predvsem v psihološkem smislu, ki ga kažejo na terenu iz kroga v krog.

Prihodnjo soboto 5.11.2016, nas ob 14.00 uri čaka težko gostovanje pri NK Jevnica, ki je naš neposredni tekmec za obstanek v ligi, zato gre pričakovati psihološko in fizično zelo zahtevno srečanje, zato vas vse vljudno vabimo da se nam pridružite in našim fantom nudite več kot potrebno podporo.