Prve točke članov

Vikend turnirjev v počastitev občinskega praznika v Velesovem
30. 8. 2016
1. Tekma U-13 v Šk. Loki
7. 9. 2016

V soboto 3.9. je članska ekipa odigrala tretje kolo 3.SNL-center, kjer se je nadejala prvim prvenstvenim točkam. V prvih dvajsetih minutah, smo ne glede na ekstremno težke pogoje (umetna trava, huda vročina) prikazali zrelo igro z visokim tempom. Vendar, je po uvodnem pritisku naša koncentracija popustila, kar je nasprotnik izkoristil in pričel s hudim pritiskom na naš gol, vendar brez konkretnejših priložnosti. V zaključku prvega polčasa, smo se uspeli otresti pritiska in celo prišli v dve zreli priložnosti, ki ju žal nismo realizirali v našo prid, tako da se je prvi polčas končal brez zadetkov.

V drugi polčas smo znova štartali visoko, vendar premalo konkretno, kar so znali domačini izkoristiti in iz lepega protinapada tudi kaznovati. Po prejetem golu, smo poskusili stopnjevati našo igro, vendar se je večina napadov zaključila neuspešno . Na to je v 71. minuti srečanja sledil padec koncentracije in naša napaka, ki jo je nasprotnik uspešno kaznoval in kazalo je že, da so želje o prvih točkah prestavljene.

Ko se je bližal konec, so domačini želeli tekmo rutinirano pripeljati do zaključnega piska, vendar so naši fantje iztisnili še zadnji atom moči, s pomočjo katerega je Anže Šimenc s svojo vztrajnostjo in trmo v 89.minuti srečanja pospravil žogo v nasprotnikovo mrežo in poskrbel za pridobitev “nadnaravnih moči” in pričetek turbulentnega zaključka. Evforija, ki nas je prevzela dobesedno v zadnjih sekundah, nam je vlila še toliko adrenalina in dodatne želje, da je v 91.minuti srečanja po odbiti žogi za izenačenje poskrbel tokrat “zlata rezerva” Sebastjan Petrač.

Vsi v ekipi in klubu se zavedamo, da je zahtevnost lige visoka, vendar s predstavo, ki smo jo prikazali v soboto in trdim delom, ki ga izvajamo v trenažnem procesu, lahko zaključimo da je ta točka več kot zaslužena.

Zahvaljujemo se tudi vsem navijačem, ki so se udeležili oddaljenega gostovanja, ter poskrbeli za to, da nismo “sami”. Žreb je poskrbel, da moramo v prihajajočem vikendu ponovno oditi na gostovanje, tokrat na gorenjski “derbi” v Lesce, zato vas vabimo da nas ob 17.00 uri podprete tudi tokrat.