Tradicionalni nogometni turnir NK Velesovo

Pripravljalno obdobje že v polnem pogonu
3. 2. 2017
Ekipa U9 osvojila 3. mesto na zimski ligi v Šenčurju
11. 2. 2017

V športni dvorani v Cerkljah je NK Velesovo dne 08. in 14. ter 15. januarja organiziral že tradicionalni nogometni  turnir za mlajše selekcije, ki je letos gostil preko 50 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Ne samo tradicionalni, je tudi največji turnir, ki ga vsako leto organizira NK Velesovo. Tridnevno športno vzdušje so popestrili mladi igralci od selekcij U-7 dalje pa vse do U-15. Med udeleženci je bilo veliko tudi prvoligaških klubov (Krško, Triglav, Olimpija, Domžale in Trešnjevka iz Zagreba).

Pri kategoriji U-7 in U-9 je sodelovalo 16 ekip, najboljši pa so bili igralci Škofje Loke, naša ekipa pa je bila žal poražena v četrtfinalu. Pri kategoriji U-9 je sodelovalo 12 ekip, zmagali so igralci Domžal, naši so bili tretji, najboljši igralec tega turnirja pa je bil domači igralec Šimnovec Matevž. Pri kategoriji U-11 je nastopilo 12 ekip, od tega so bili najboljši igralci Save, naši pa so bili četrti, najboljši strelec tega turnirja pa je bil naš igralec Šimnovec Ambrož. Pri kategoriji U-13 je nastopalo 12 ekip, najboljši so bili gostje iz Hrvaške Trešnjevka, naši so bili tretji in četrti, zopet pa je bil najboljši igralec naš Šimnovec Matevž. Pri kategoriji U-15 je sodelovalo 11 ekip in najboljši so bili igralci Triglava, naši so izpadli v četrtfinalu.

Nad prireditvijo so bili navdušeni  tako igralci kot številni gledalci, predvsem pa so bili nad izvedbo prireditve navdušene vse sodelujoče ekipe. V vseh treh dnevih se je odvijalo pravo malo nogometno prvenstvo v prijetnem športnem in borbenem duhu. Vsi sodelujoči igralci so prejeli medalje, najboljše ekipe v posamezni kategoriji pa pokale, prav tako so bili nagrajeni tudi vsi najboljši strelci in igralci ter vratar v posamezni kategoriji. Za vse nastopajoče smo poskrbeli za hrano in pijačo  in tudi za gledalce je bilo poskrbljeno. Naj vam dragim bralcem skupinska slika zmagovalcev pove še kaj več o turnirju v Cerkljah.

 

V NK Velesovo bomo še najprej držali besedo in januarski turnir za mlajše selekcije organizirali tudi v bodoče. Vsem igralcem, njihovim trenerjem in gledalcem se za lep nogometni praznik iskreno zahvaljujemo in jih vabimo k sodelovanju tudi v bodoče.

 

Naj dodamo še, da vse naše selekcije redno in pridno trenirajo ter odhajajo na običajne priprave (večina v Istro), zatem pa se bo že začela spomladanska sezona, ki nam bo postregla s številnimi tekmovanji doma in v gosteh. Naj ne bo odveč, da povabimo vse navdušence nogometa, da nas spremljajo tudi v spomladanskem delu tekmovanj.